Swingfog: warmtenevelapparatuur

Eind jaren 40 van de vorige eeuw werd het eerste SWINGFOG warmtenevelapparaat gebouwd. Het motorenprincipe diende oorspronkelijk voor de aandrijving van raketten. Uit het verder ontwikkelen van deze basistechniek resulteerde het zogenaamde SWINGFIRE-proces. Dit idee is al meer dan 50 jaar succesvol op de markt en het merk SWINGFOG werd wereldwijd het synoniem voor de warmte­nevel­techniek. Het huidige leverings­programma is het resultaat van onze competentie en ervaring, voort­durende ontwikkeling en verbetering van onze producten. SWINGFOG vernevelingsapparaten lopen op benzine en werken volgens het SWINGFIRE-principe.

Een benzine-lucht-mengsel wordt in de verbrandingskamer ontstoken en laat een gaskolom in de resonatorpijp tussen de 80 en 110 keer per se­conde trillen (afhankelijk van het apparaattype).
Aan het einde van de resonator komt de werkstof in de met hoge snelheid naar buiten komende luchtstroom terecht en wordt in fijne aërosoldruppels uit elkaar geslagen om zich dan tot een licht zwevende nevel te vormen.

De toevoer van werkstof en benzine wordt door een lichte overdruk in de tanks geregeld. Het systeem heeft met uitzondering van kunststof membranen geen mechanisch bewegende delen en daardoor praktisch geen slijtage. Elektrische energie is alleen voor het starten nodig (bij de SN 101 pomp en de SN 101 ook voor de werkstofuitschakeling) en wordt door standaard batterijen geleverd.

In de landbouw wordt SWINGFOG veelvuldig ingezet voor het vernevelen van kiemremmingsmiddelen in aardappelbewaarplaatsen. In de tuinbouw wordt SWINGFOG ingezet voor het bestrijden van insecten en schimmels in kassen. Daarnaast zijn er diverse andere toepassingsgebieden als het vernevelen van geurstoffen in de stankbestrijding en, een hele aparte toepassing van het apparaat, het maken van ‘mist’ in de filmindustrie.

Fontan: koudnevelapparatuur

Onze elektrisch aangedreven ULV – koudnevelapparaten worden gebruikt voor efficiënte bestrijding van insecten, plagen, schimmels, virussen en bacteriën.

Gewassenbescherming in kassen voor:
- sierplanten
- groenten
- fruit

Voorraadbescherming in opslagloodsen, silo’s, productiebedrijven voor:
- voedingsmiddelen
- resp. agrarische producten
- textiel
- tabak

Op het gebied van sproeien is ULV (Ultra Low Volume) gedefinieerd als het kleinste volume dat noodzakelijk is, om het gewenste resultaat te bereiken. In 1979 brachten wij de eerste elektrisch aangedreven FONTAN ULV – vernevelaar op de markt en bevestigden daarmee onze reputatie als pionier van de vernevelingstechniek. Het huidige programma van moderne en efficiënte ULV aërosol generatoren is gebaseerd op onze rijkdom aan ervaring. Voor verdere informatie over de toepasbaarheid binnen uw bedrijf, bent u bij PestTec aan het juiste adres.

Vernevelapparatuur

PestTec is importeur van SWINGFOG en FONTAN nevelapparatuur. Deze, respectievelijk warm- en koudvernevelaars, worden o.a. toegepast in de land- en tuinbouw, ongediertebestrijding en de schoonmaak- en desinfecteringsbranche.